Massages

Massages

 

WELLNESS 'AROMA' MASSAGE 


Een heerlijke intuïtieve ontspanningsmassage waarbij gebruik wordt gemaakt van Aromatherapie. De etherische olie die voor jou op dat moment het meest ondersteunend werkt wordt toegevoegd aan de warme basisolie. Het gebruik van deze olie en steeds herhalende lange strijkbewegingen, afgewisseld met cirkelende bewegingen en knedingen, geven je hele lichaam een gevoel van ontspanning en brengen lichaam en geest in balans. Deze massage heeft een zeer rustgevend effect en is primair gericht op het reduceren van (lichte) spierspanningen en stress. Bovendien activeert het de lymfe- en bloedsomloop, stimuleert het de afscheiding van afvalstoffen en draagt zodoende bij aan je algehele welbevinden.

 

WELLNESS 'RELAXING FLOW' MASSAGE 


Een aangenaam zachte, vloeiende full body lichaamsmassage, die stimuleert en hersteld. Er wordt gebruik gemaakt van traditionele Oosterse technieken en een mix van langzame strijkingen, afgewisseld met onderarmtechnieken. Een zeer effectieve massage, diep maar tegelijkertijd licht, aangenaam vullend, ontspannend en verrassend voor het hele lichaam. Deze vloeiende variant van de Wellness Massage kent invloeden uit de Lomi Lomi en Balinese Massage en neemt je door zijn onvoorspelbare karakter mee op reis, mede door het gebruik van extra veel warme olie en de begeleidende muziek die je als een meditatieve dans heerlijk in de 'relaxing flow' brengt.

 

ENERGETISCHE MASSAGE 


Deze afgestemde massage is er op gericht even je aandacht naar binnen te richten. Onverwerkte emoties en spanningen kunnen zich vastzetten in je lichaam en de natuurlijke energiestroom blokkeren. De massage werkt diep en kan verschillende gevoelens aan de oppervlakte brengen, die belangrijk zijn te doorvoelen zonder oordeel, waarna ze kunnen worden losgelaten om zodoende meer ruimte te geven aan het natuurlijke evenwicht. Wanneer wij bewust aandacht durven geven aan zowel de prettige als minder prettige gevoelens, deze herkennen en erkennen, ontstaat er ruimte voor heling en dit zal op langere termijn een fijner en evenwichtiger gevoel opleveren. Deze massage nodigt je uit op een dieper niveau los te laten, activeert het zelfgenezend vermogen van je lichaam en maakt je bewust van blokkades. Diverse massagetechnieken worden gecombineerd met Energetische werkvormen en ondersteund door Aromatherapie. Overgave en vertrouwen zijn essentieel bij deze massage.

 

VITALITEITSMASSAGE 


In deze wat stevigere en meer klachtgerichte massage worden ontspannende grepen afgewisseld met snellere, activerende strijkbewegingen (warmtewrijving) en wordt er dieper gewerkt op de spieren. Deze fijne combi-massage is met name gebaseerd op technieken en inzichten uit de Deep Tissue en Tuina. De massage start met percussie-massage op de achterzijde van het lichaam (aandachtsgebieden), waarna de behandeling handmatig wordt voortgezet met een heerlijk verwarmende kruidenolie. Na een behandeling zul je ervaren dat naast ontspanning, stramme overbelaste spieren en gewrichten weer soepeler aanvoelen. Bijkomend voordeel is de versterking van je afweermechanisme, een betere doorbloeding van de huid, meer energie en vitaliteit !

 

VOETREFLEXMASSAGE


Een ontspannende en vitaliserende behandeling van je voeten en onderbenen ! Als los consult of aansluitend op een massage of energetische behandeling te boeken. Er is speciale aandacht voor de reflexpunten van de meridianen op de voeten. Inzetbaar bij o.a. nervositeit, hoofdpijn, rugklachten, maag- en darmklachten, slapeloosheid en hooggevoeligheid.

 

NEK-SCHOUDER- RUGMASSAGE 


Deze (deel)massage is uitermate geschikt om stress-gerelateerde spierpijn of spierpijn die voorkomt uit foutieve lichaamshouding en/of zware inspanning te behandelen. Met verschillende technieken en een verwarmende olie worden spierknopen verholpen en afvalstoffen afgevoerd. De spieren worden weer soepel en de beweeglijkheid bevorderd !

 

WANNEER WELKE MASSAGE ?


De Wellness Massages zijn een goede keus als je geen specifieke klachten hebt en gewoon kwalitatief wilt ontspannen ! Bij deze massages worden de nek, schouders, rug, armen, handen en benen gemasseerd. Afhankelijk van de tijdsduur kunnen ook het hoofd, buik of voeten worden gemasseerd. Je kunt je wensen voor aanvang van de massage kenbaar maken.

De Energetische Massage richt zich specifieker op blokkades in de vitale levensenergie. Waar de Wellness Massages zich algemener richten op ontspanning en welbevinden, werkt de Energetische Massage naast het fysieke, vooral ook op het energetisch lichaam en is geschikt voor mensen die op een dieper niveau willen stilstaan bij wat hun lichaam aangeeft en welke factoren hun balans verstoren. Deze massage is een diepwerkende stress-release massage, geschikt voor mensen die al langer last hebben van o.a. stress, onverwerkte emoties, hoge spierspanning of burn-out.

De Vitaliteitsmassage is geschikt voor mensen die de voorkeur geven aan een iets stevigere klachtgerichte massage die zich met name op het fysieke lichaam richt. Er wordt dieper gewerkt op de spieren, met name in de aandachtsgebieden. Ideaal voor mensen die van een meer dynamische en toch ontspannende massage houden en ter voorbereiding op bijvoorbeeld een lange autoreis, sportevenement of vakantie.

De Nek- Schouder- Rugmassage is een massage voor de specifieke deelgebieden en geschikt bij o.a. hoofdpijn, nekpijn en rugpijn.

 

TIJDSDUUR & FREQUENTIE ?


Uiteraard is dit sterk afhankelijk van de persoon en zijn of haar eventuele klachten. Door mijn voorbereiding en afstemming heb ik bij de Wellness- ,Vitaliteits- en Energetische massages gekozen voor een minimale behandeltijd van 60 minuten. Een nek, schouder en rugmassage of voetmassage is al te boeken voor 45 minuten. Om preventief klachten te voorkomen is het aan te raden om eens in de 4, 6 of 8 weken een behandeling te boeken. Om op te bouwen na of tijdens een burn-out of bij al langer bestaande klachten kan dit uiteraard afwijken. Heb je behoefte aan een luisterend oor of extra support in de stukken waar je tegenaan loopt ? Boek dan een Telefonisch Counseling Consult

 

TELEFONISCH COUNSELING CONSULT  (TCC)


Na een Energetische massage of behandeling is het belangrijk om bewust met je aandacht bij je gevoel te blijven en niet teveel in het willen begrijpen, verklaren of beredeneren. Daarom is er nu de mogelijkheid om een aantal dagen na je behandeling een Counseling Consult van minimaal 15 minuten aan te vragen op een nader te bepalen tijdstip. In dit gesprek kunnen we gevoelens en indrukken die je hebt ervaren nader bespreken en waar nodig verhelderen. Indien gewenst kan ik je ook aandachtspunten en tips in een verkorte samenvatting per mail toezenden. Je kunt dit telefonisch of per mail aanvragen wanneer jij daar een aantal dagen na je behandeling behoefte aan hebt ! De kosten vindt je onder tarieven. Constateer ik onderliggende problematiek die buiten mijn expertise ligt dan zal ik je altijd doorverwijzen naar een gespecialiseerd hulpverlener.

 

Heb je moeite met het bepalen van je keuze of wil je graag aanvullende informatie ? Neem dan gerust telefonisch contact op voor een persoonlijk advies !

 

Belangrijk !

Een massage wordt niet gegeven bij o.a.
• griep of koorts
• te lage of te hoge bloeddruk
• huidaandoeningen / ontstekingen
• grote vochtophopingen
• spataders
• bloeduitstortingen
• opgezwollen lymfeklieren
• algemene infectieziekten

Het doel van de behandelingen is om preventief klachten te voorkomen of te verlichten. Geen enkele behandeling is medisch en zodoende geen vervanging voor reguliere medische behandeling en/of medicatie.

Ben je onder behandeling van een arts of specialist ?  Informeer dan vooraf of je mag worden gemasseerd!